Nieuws

voorschriften KNLTB

 UPDATE 15 maart

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. We adviseren tennisscholen en commerciële tenniscentra ook gevolg te geven aan deze oproep. In navolging hiervan gaan ook de trainingen van de KNLTB op het NTC in Amstelveen niet door.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. We zullen ons de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan.

Competitie en toernooien

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu alle toernooiorganisaties en tennisverenigingen oproepen om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 6 april in heel Nederland.

Dit houdt in dat de volgende evenementen niet doorgaan:

·         De speeldagen van de Kia Tenniskids competitie (Rode, Oranje en Groene competitie) op 22 en/of 29 maart en 5 april

·         De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie in de regio Zeeland op 28 maart

·         Padel Triple Double Competitie op 29 maart en 5 april

·         De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie Landelijk op 4, 5 en 6 april 

·         Open Toernooien en Junioren Tour Toernooien 

We begrijpen dat dit consequenties heeft voor toernooien en competities, die zullen we in kaart brengen en de komende dagen zoveel mogelijk antwoorden op geven. 

Voor vragen omtrent toernooien en competitie verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen onderaan de pagina. Voor overige vragen kan je mailen met wedstrijdtennis@knltb.nl en 

juniorentour@knltb.nl.

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten. Wat betekent dit? 

·         KNLTB bijeenkomsten en cursussen tot en met 6 april zijn geannuleerd zijn (VCL- en VTL cursussen, arbitrage cursussen (21 en 28/29 maart, landelijke dagen, PO workshop, testdag (28 maart in Veldhoven), testdag padel (31 maart), kringbijeenkomsten)

Verder verwijzen we voor naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven, thuiswerken en het bezoeken van evenementen.

Fed Cup in Den Bosch 

De ITF heeft besloten de Fed Cup Finals in Boedapest en de playoffs in april uit te stellen. De veiligheid van staf, spelers en fans is prioriteit en de ITF zal alles in het werk zetten om de wedstrijden opnieuw in te plannen, uiteraard afhankelijk van de verdere ontwikkelingen en impact van de uitbraak van het coronavirus. Dit betekent dat de Fed Cup ontmoeting Nederland – China in Den Bosch op 17 en 18 april niet door gaat. Voor vragen over de Fed Cup verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen onderaan de pagina.

Basis hygiëne maatregelen

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

·         Was je handen regelmatig

·         Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

·         Gebruik papieren zakdoekjes

·         Geen handen schudden

·         Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351. 

De KNLTB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.


Februari 2020

Hier vinden jullie de notulen van de ledenvergadering (klik op de rode link).


Januari 2020

De jaarvergadering vindt plaats op donderdag 23 januari a.s. om 19:30  uur in de Leeuwerik. Aansluitend vind er een nieuwjaarsborrel plaats.

In het belang van het voortbestaan van de vereniging is het belangrijk om bij deze jaarvergadering aanwezig te zijn. De toekomst van TVGS staat op het spel.

Mocht u onverwachts verhinderd zijn dan dient u zich af te melden via info@tvgs.nl

Wij hopen u allen te zien op donderdag 23 januari, zodat we het glas kunnen heffen op een sportief 2020.


29 (en mogelijk 30)  augustus in Baarle Hertog bij den Briemer; Cubagg clubkampioenschappen voor de jeugd in rood, oranje, groen en geel. 

Voor alle jeugdleden in de regio.

najaar in Gilze: Padel-toernooi voor de middelbare scholieren. 

Datum volgt nog.


November 2019

Het inschrijfformulier voor de wintertraining en zomertraining staat voor je klaar. Kijk onder Clubinfo - Training.


Afsluitend toernooi Jeugd september 2019

Iedereen heeft het gezellig gehad. Vooral de pizza als avondeten was een super geslaagd idee.

Afsluitend Toernooi Jeugd - September 2019

Jeugd Toernooi september 2019

Afsluitend Jeugdtoernooi september 2019

Afsluitend toernooi Jeugd september 2019